Ongoing Master's Theses

Ariunsanaa Ganbat

Exploring the potential of urban nature-based solutions for flood management: Awareness levels and willingness to contribute among the local communities of Ulaanbaatar's Ger Distict

Friederike Heinen

Naturschutz in der landwirtschaftlichen Ausbildung - Situationsanalyse und Zukunftsperspektiven des schulischen und überbetrieblichen Teils der landwirtschaftlichen Ausbildung in Baden-Württemberg

Philipp Zeitner

Identifikation von Hemmnissen und Treibern einer bioökonomischen Transformation in industriellen und urbanen Räumen in der Region Suttgart mittels qualitativer Interviews



Andreas Aron-Winkler

Amplification processes of consumer and retailer cooperatives for food system transformation

Jairel Brown

Teachers' perspectives on environmental education: a comparative study of districts with predominantly African-American and white students

Anna Victoria Struth

The university campus as an Edible Research and Learning Landscape: How can transformative methods promote a whole institution approach in food systems education? Case study University of Hohenheim

Zoe Wallace

The impacts of war on the agriculture sector. a case studin in Kenya to explore the implications on the Russis-Ukraine War on the country's food system

Julia Benford (MSc)

Assessing agricultural resilience to wildfire dangers in the Pacific Northwest

Hannah Büchler (MSc)

Exploring private sector financing initiatives in biodiversity conservation: the case of wildflower strips in Germany

Sandra Flörke (MSc)

The motivation and perception of food bank volunteers, managers, and clients in Germany

Livia Grzegorzak (MSc)

How to keep the promise of sustainable ecotourism: a participatory approach applied in Tambopata (Peru)

Verena Kröner (MSc)

Die Rolle von Macht in Transformationsprozessen des Landwirtschafts- und Ernährungssystems -- eine empirische Untersuchung am Beispiel der Bio-Musterregion Enzkreis in Baden-Württemberg

Magdalena Nertinger (MSc)

Erfolgsfaktoren, Herausforderungen und Empfehlungen für die transdisziplinäre Forschungspraxis: Partizipation von Imker*innen in einem Forschungsprojekt
des Demeter e.V.

 

Marlena Ulrich (MSc)

The Human-Nature Relationship: a missing key element in Sustainability Education at German Universities?

Annika Weidling (MSc)

Transformation des Ernährungssystems - Beitrag und Potenzial transformativer Ansätze zur Lösung globaler Herausforderungen und deren Definition und Möglichkeit der Skalierbarkeit am Beispiel von Ernährungsräten

Yingjie Wu (MSc)

The Role of Values in Sustainability Transition: The Case of Chinese Ecological Agriculture

Torina Wunder (MSc)

Greening urban balconies for insect pollinator diversity: perception, individual drivers and factors influencing the choice for native, pollinator-friendly vegetation

Marina de Almeida Alves

Food waste in community supported agriculture in Brazil: a multiple case study

Cameron Anderson

Food aid in post-war Germany: reconciliation and The Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints food aid exception 1945-1949

 

Aniela Arnold

Livestock owners' perceptions of the wolf management and livestock protection support in Germany

Alia Belkhodja

Conflict between customery and women's rights to land and other natural resources: case of Mali

Pietro Beltramello

Social and solidarity economy' organizations as bio-economic systems? Insights from the case study of the "Association Sahel Vert"

Daniel Fenrich

Risk perception with regard to climate change among people with frequent travel activities and high mobility

Hyeyeon (Sarah) Jin

Understanding power relations of stakeholders for crane conservation in the Korean DMZ

Carolin Kern

Edible cities: potentials and challanges. Five case studies in Germany and their relevance for the sustainable development goals

Vladyslav Latypov

Shared moblity and the quest for sustainable development in the city

Anika Maier

Streuobsterhalt - Ansätze, Erfolgsfaktoren und Hemmnisse

Zeynep Nur Tasci Nasir

Interdepedency between ecosysterm services and the agricultural practices: a case study of Lake Eber, Turkey

Hyunjin Park

Social adaptive capacity of traditional cultural landscape systems: case studies of four landscape associations in Germany

Anna Probst

Das neue Anerkennungskonzept von Demeter als Alternative zur klassischen Zertifizierung im Ökolandbau. Eine qualitative Analyse der Potenziale und Herausforderungen.

Steffen Rösemeier

Eine Übertragung der Postwachstumskonzepte auf die Gastronomie

Ann Christin Weiler

Peasant seed systems and the influence of legal frameworks and civil society organisations - case study from Mali, West Africa

Franziska Wenger

Biodiversität: ein erfolgreiches Marketinginstrument im Naturschutz? Das Beispiel der Regionalmarke "ALBGEMACHT"

Judith Blättler

Kontrolle ist gut, Vertrauen ist besser? Landwirtschäftliche Perspektiven auf politische Kontrolle anhand der Agrarumwelt- und Klimamaßnahmen

 

Lena Fessel

Verbrauchervertrauen in verschiedene Akteure der Bio-Land- und Lebensmittelwirtschaft

Sophia Maier

Social Media-Nutzung in der Landwirtschaft – eine Möglichkeit die Akzeptanz der Landwirtschaft in der Bevölkerung und die Entwicklung hin zu einer nachhaltigeren Landwirtschaft zu fördern?

Toni Schöniger

Welche Rolle spielt Resilienz für Solidarische Landwirtschaften und mit welchen Indikatoren lässt sie sich erfassen?

Janik Unterlöhner

Nachhaltigkeitszertifizierung für Biokraftstoffe – Welche Potentiale bieten Zertifikate zur Stärkung einer nachhaltigen Bioökonomie?

Jeannine Weinbrenner

Leistungen, soziale Inklusion und die Umsetzung nachhaltiger Gestaltungsmöglichkeiten der urbanen Begrünung einer lebenswerten, zukunftsorientierten Stadt